Partners
Εταίροι
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους εταίρους εδώ more
Associates
Συνεργάτες
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους συνεργάτες μας εδώ more

Ειρήνη Νίκα

 

Η Ειρήνη Νίκα (γεν. Theisen), δικηγόρος, κατέχει τη Γερμανική και Ελληνική υπηκοότητα, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χαιδελβέργης, απέκτησε την ικανότητα εξάσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στη Γερμανία και την Ελλάδα και διετέλεσε δικαστής στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γερμανίας, από όπου και κατάγεται. Από την εγκατάσταση της στην Ελλάδα ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, με την ιδιότητά της δε αυτή έχει διοριστεί και στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Διαθέτει μακρόχρονη πείρα συμβουλευτικής και δικαστηριακής δικηγορικής πρακτικής.

 

Είναι ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνογερμανικής Ένωσης Νομικών καθώς επίσης και Αντιπρόεδρος του Γερμανικού Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδας. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων (UAE), του Συνδέσμου Ευρωπαίων Δικηγόρων (ΑΕA), της Ένωσης Αλλοδαπού και Διεθνούς Ιδιωτικού και Οικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Χαιδελβέργης και της Ομάδας Έρευνας Κληρονομικού Δικαίου-DAV, του κέντρου παγκοσμίου ελληνισμού κ.α.

 

Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της ως δικηγόρου περιλαμβάνονται ιδίως η δικαστηριακή και εξωδικαστηριακή εκπροσώπηση της πελατείας του γραφείου της καθώς και η συμβουλευτική δικηγορία στους τομείς του εμπορικού και του εργατικού δικαίου, του δικαίου βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας με ιδιαίτερη αναφορά στο δίκαιο των εμπορικών συμβάσεων και ευρεσιτεχνιών, του αστικού δικαίου γενικώς και του δίκαιο των ακινήτων και των συμβάσεων, του ασφαλιστικού δικαίου, του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου συμπεριλαμβανομένων της αναγνώρισης και εκτέλεσης αλλοδαπών εκτελεστών τίτλων καθώς και του δημοσίου και του ευρωπαϊκού δικαίου, του δικαίου προστασίας του καταναλωτή, του δικαίου των τροφίμων και του δικαίου του ανταγωνισμού.

Powered by Web to bee